måndag 23 februari 2015

Minnesvärt av Oscars 2015

Det var någonting en mörk man sa i sitt tacktal. Det har flugit ur minne nu men, 

Neil Patrick Harris var host och öppningsnumret vart fantastiskt för det var stora specialeffekter. Sedan blev det litet trolleri från han också vilket är uppskattat eftersom han är magiker. 
Filmen Whiplash fick ett pris, tacktalet var bra. J. K Simmons ansikte kände jag igen från någonstans. Han tipsade om att ringa ofta till sina föräldrar. 
" The above average children. Call your mom, call your mom and dad."
Ida blev prisad igen. Den polska filmen som fick pris på European Film festival i höstas med. 

På Oscarsgalan visas kort de priser som delades ut i höstas på the Governors award. 

När Patricia Arquette får pris för bästa kvinnliga biroll så talar hon för kvinnors jämlika löner i Förenta staterna.

Incartiourating? Det finns ännu ord som ej går att översätta. John Legend pratade om det svåra med segregation när han hade sitt tacktal för bästa låt.

Filmen The Grand Budapest Hotel blev prisad för bästa musik och Alexandre Desplat sade det att Wes är ett geni närs det gäller film. "Wes your a genius" 

The imitation game fick ett pris. Det var ett träffande tacktal av den märkbart tagne Graham Moore som ville inge hopp till tonåringar som har tankar om livet och döden. Det skulle kunna vara du som står på Oscargalans scen en dag.

Alejandro Innarritu fick hålla ett tredje tacktal och då tackade han allihop och pratade först  då en mening spanska "Mi todos mexican."

Sedan är det såklart Lady Gaga performance av Sound of music som blir minnesvärt och kramen hon får av Julie Andrews direkt efter som får stora applåder. Som Julie Andrews själv säger, det värmer hjärtat att höra den starka sångrösten

Reflektion: Mary Poppins(Julie Andrews) mötte mama monster(Lady Gaga). Maman finns på moderna Museet nu 
- Louise Bourgeois hade sina problem med moderskap då hennes nanny som vart hennes faders älskarinna. Maman är skulptur av en stor spindel - En giant spider syns på stage showen som David Bowie hade 1970-80-tal. Vilken spindel kom först?

European Film Award har inte sådant försnack på SVT som Oscarsgalan får fast det är självaste Ingmar Bergman som varit med och startat den filmgalan. Hur kommer det sig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar